Piccola Cosi på Amagerbrogade

Hun hedder Guisepphina og driver sin forretning Piccola Cosi på Amagerbrogade 61. Og så har hun en udstråling, som jeg ikke kunne stå for, da jeg forleden mere eller mindre blæste ind i hendes lillebitte forretning. Var det en café? Var det en tøjbutik? Var det en kiosk? Var det en kunsthandel? Var det en fredagsbar? Det er det hele, og det er længe siden, jeg har været i en forretning, der i dén grad reflekterer indehaverens egen stil.

“Ønsker man bare at hygge sig med en rigtig italiensk cappuccino, er det også muligt.”

Guisepphina

Hvor de store internationale forretningskæder breder sig ubønhørligt ud over det ganske land med deres genkendelige logoer, tilbyder butikker som Piccola Cosi overraskelser, personlig betjening, tid og og en måde at være i livet på, der ikke primært handler om at forbruge.

Guisepphina beskriver sin butik sådan her: “Piccola Cosí er en butik med fokus på retro og hygge med et italiensk touch. Vintage tøj, smykker, accessories, sjælden vin, kvalitetspasta – ganske simpelt hverdagsluksus der får tankerne hen på 60’ernes Italien. Ønsker man bare at hygge sig med en rigtig italiensk cappuccino, er det også muligt.
”Piccola Cosí” er et italiensk udtryk og kan bedst oversættes til “lille, sådan her”. Det henviser således til både den lille butik og til den lille pause, som butikken indbyder til.” 

Jeg spurgte om tilladelse til at tegne hende, og resultatet kan ses her.

Tak for tilliden, Guisepphina!

© Grethe n
En kunde har skrevet denne anmeldelse om forretningen på Facebook: “This shop is a hidden gemstone. The shop is tiny, but has all a lady may want – tasty truffles (my favourite are the raspberry ones), healthy chocolate-nut cream, vintage postcards, jewellery, and of course vintage dresses. And coffee! Served in lovely vintage cups. There is also a certain modern feel to it, that a real style lover seeks. So definitely not “old”, but “bold”.
© Grethe Nielsen
Guisepphina