Julemelodier_

Om 24

superhits_

Hvert år kæmper en helt særlig gruppe af julemelodier om pladsen som den mest spillede i verden, men placeringen af de øvrige populæreste er der normalt ikke stor kamp om.

Skulle du alligevel være i tvivl om, hvilke melodier jeg taler om, kan du se min fortolkning af 24 superhits, der blev til evergreens, her.

Hvorfor lige en julekalender med Iris & Angela?

Jeg, og mange af mine bekendte, har et anstrengt forhold til den kommercielle jul, og til dét at voksne begynder at opføre sig salvelsesfuldt, religiøst, og ufleksibelt:

“I julen gør vi altid sådan og sådan…” “Åh, jeg skal til fem julefrokoster her i december, og der er ikke noget at gøre ved det … “. “Vi skal holde juleaften fire gange for børnene, for ellers bliver bedsteforældrene kede af det.”

Så derfor besluttede jeg, at Iris & Angela skulle snakke om juletiden. Jeg vidste ikke på forhånd, hvordan samtalen skulle udvikle sig, og det blev derfor også en overraskelse for mig selv, at baggrunden for min egen julereservation især skal findes i følelsen af at have været naiv, godtroende, let at narre, dum – Call it what You want.

Samtidig ville jeg tilføje julekalenderen noget ekstra.

Så jeg tog et hovedspring ud i det uendelige hav af julemelodier og beskrev de absolut populæreste melodier – i streg og tekst.

Fra at have været meget kritisk over for begrebet “julemelodier” ser jeg nu melodierne i et helt andet lys. Det håber jeg også, at du gør, når du har læst den bonusinformation, jeg fandt på at tilføje tegningerne af George Michael, Aretha Franklin, Joni Mitchell, Michael Jackson, Mariah Carey etc.

Bonusinfo

Hver dag har sin egen bonusinfo om superhittet. Se eksemplet her 😉 “Last Christmas” med Wham har siden 1984 ligget som nummer 1 eller 2 på lister over julesange. En østrigsk radiovært var i 2015 så begejstret for melodien, at han barrikaderede sig i studiet for at spille den 24 gange i træk. Lyttere tryglede ham om at opgive sin plan, men han gav sig først, da hans fireårige datter ringede ind og sagde, at hun ikke kunne li´ den. (Kilde: Independent)
gstregen
gstregen
Draw Attention