Den nøgne sandhed_

Den nøgne
sandhed -
ifølge Iris og Angela

Sagt om "Den nøgne sandhed – ifølge Iris & Angela"

"Finurlige, med en skarp streg og et kærligt blik i øjet."

"Nysgerrige, åbne, optimistiske, legende."

"Kunne den ene være lidt mere dybsindig - eller ligefrem pessimistisk?"

"Fabelagtige, vovelige, tænkehoveder."

"Børn, fulde folk og nøgne damer, som man siger."

Iris & Angela-figurerne fra “Den nøgne sandhed – ifølge Iris & Angela” findes også i virkeligheden – i alle kvinder med modne hår under armene og målrettede intentioner om at give plads til livet i alle dets former.

De ser ingen grund til at sløre/ sænke/skjule eller sluge noget som helst, hvis de ikke har lyst.

Verden mødte de to hjerteveninder første gang i begyndelsen af 2018, men de to har kendt hinanden lææææænge.

Det har altid været en drøm for mig at skabe mine egne tegneseriefigurer, men jeg har ikke gjort noget seriøst ved den drøm, før jeg begyndte at tegne regelmæssigt hos mit store forbillede, multi-kunstneren Bjørn Ignatius Øckenholt.

Han ligger inde med en fantastisk samling tegneserier, som inspirerer mig meget, men tegneserie-universet er stadig ret kønsstereotypt, og mig bekendt findes der slet ingen tegneserie/satire med ældre kvinder i hovedrollen. Hvis der gør, vil jeg gerne høre om det.

Den nøgne sandhed

Og eftersom jeg nu selv er blevet “ældre”, ligger det lige for at tage udgangspunkt i mig selv… Med Iris & Angela vil jeg beskrive min egen verden på godt og ondt.

Sandheden er naturligvis svær at fange, men Iris & Angela er enige med mig om, at sandheden er nøje forbundet med evnen til at udtrykke sig frit og fordomsfrit.

Følg også med på Instagram og Facebook.