Nok se men ikke røre – værk 4

Det er min intention at skabe et samlet værk bestående af tre billeder i alt, og det her er det første af dem. Temaet er seksualitet og ikke en hvilken som helst en af slagsen, men min helt egen livslange energikilde. Jeg har hele livet være glad for og optaget af seksualitetens betydning for mit og andres velbefindende – og jeg har også set, hvor ødelæggende og farligt et forskrækket og hæmmet forhold til kroppens udtryk kan være.

Om nogle år fylder jeg 60 – og jeg vil udforske, hvad erotik og sex betyder for mig nu sammenlignet med tidligere tider. Oprindeligt ville jeg blot skabe et billede, men det blev tydeligt, at jeg får så mange associationer, at ét billede ikke kan rumme mine opdagelser.

Så det her billede nummer 1, kan vi kalde det, er kommet til at repræsentere min ungdoms troskyldige tilgang. Uvidenheden over for fascinationen. Bonertheden over for frivoliteten. Genertheden over for hengivelsen. Moralen over for kroppen.

Figuren midt i billedet er inspireret af et Robert Mapplethorpe-foto fra bogen “Lady Lisa Lyon”, som jeg købte på opfordring af min amerikanske kæreste dengang. 
Amerikaneren Lisa Lyon var en pionér blandt kvinder inden for bodybuilding, og jeg var tiltrukket af den styrke, fanden-i-voldskhed, kontrol og leg, som billederne af hende udtrykte. Hun var også vildt uopnåelig og derfor eftertragtelsesværdig.

Planterne omkring hende har alle det tilfælles, at de betegnes som farlige og lokkende på samme tid. Især den 
store blomst i midten af billedet er let at “misforstå” som læber eller et kønsorgan. Det er såmænd blot en Psychotria Elata også kaldet “Hot lips”. Min ungdoms seksualitet var fyldt med vovemod, pjat, grænsesøgning, provokationer, selvoptagethed og frygt blandet i én stor pærevælling. Billedet vil kunne ses in natura i udstillingsvinduer ved Langebro i København fra uge 45 2018 og frem nogle måneder.

iNFO: 1,6 m x 1,25 m, 300 g. akvarelpapir, blyant, akryl. Pris: 10.000 kr.