Copyright Grethe Nielsen
Interesseret i at købe min kunst?

Der er ikke noget som at have original kunst hængende i sit hjem – og det behøver ikke altid koste en herregård. Jeg sælger tegninger, udfører karikaturer og skaber større billeder på bestilling. Du kommer nemt i kontakt med mig ved at skrive på mail: info@draw-attention.dk eller ved at udfylde kontaktformularen her på min hjemmeside.

Newsletter

© Grethe Nielsen

Jeg støtter Sara Omar

Jeg har fået lyst til at portrættere den kurdiskfødte Sara Omar, der har boet i Danmark siden 2001, og som får tildelt den Menneskerettighedsprisen 2019 den 10. december her i København. 

Hun har netop udgivet sin anden roman “Skyggedanseren” efter debutromanen “Dødedanseren” fra 2017. 

I Politiken kan man læse, at hun tvinges til at bo på en hemmelig adresse – fordi hun med sit forfatterskab vil reformere islam, så kvinder og børn får plads. Sara Omar skriver fiktion. Men kun om det, hun selv har oplevet, siger hun. Den seneste roman beskriver således et ekstremt ufrit muslimsk kvindeliv styret af patriarkalsk social kontrol – og vold – i Danmark. Brutaliteten er ikke blevet mindre i ’Skyggedanseren’, tværtimod. 

Hende vil jeg gerne støtte, for jeg vil have, at det skal være muligt at skrive kritisk om en hvilken som helst religion uden at frygte for sit liv.