Familie-passioner

Gaven til manden, der har alt, går gennem hans humor og fritidsinteresse.

Jeg har haft fornøjelsen af at portrættere to mænd fra den samme familie i forbindelse med to fester. De er begge vilde med biler – den ene traktorer (Valmet 905 og Valmet 8950), den anden især en rød Mustang Mach 1) – og det ville familien gerne have med i deres karikaturtegninger.

Og således går det til, at jeg ved en masse om traktortræk og veteranbil-arrangementer! I den anden ende er der lettelse over ikke at skulle tegne selv:

“Jeg har overhovedet ingen evner inden for at tegne, så er det jo skønt, jeg kan sende en bestilling af sted til dig, og vi kan give en sjov flot anderledes gave. V.h. AP”

Hvis du også overvejer at forære en karikatur, kan jeg fortælle, at processen plejer at være sådan, at jeg først modtager et eller to rigtig gode fotos fra dig at tegne efter: de skal være skarpe med et godt lys, så der er gode kontraster, og så skal billedet være typisk for personen … sådan, at du tænker: “Det er sådan hun ofte ser ud”. Jeg vil også bede dig tilføje nogle beskrivende ord om personen. Dernæst betaler du et forskud – sendt via mobilepay eller bankkonto – og jeg laver en skitse, som du kan kommentere, inden jeg arbejder videre.

Du kender sikkert min stil fra hjemmesiden og ved derfor, hvad du kan forvente, men hvis du efter den aftalte skitse f.eks. synes, at du gerne vil have, at f.eks. en trøje skal have et bestemt mønster, kan vi sagtens finde ud af det.

Når jeg er færdig, sender jeg pr. mail karikaturen i en lav opløsning til dig, så du ser, hvad du betaler for.

Når du har betalt restbeløbet, sender jeg den højtopløselige version til dig, som du kan printe ud på det papir, du selv ønsker, og som du gerne må bruge i forskellige private sammenhænge.

Prisen afhænger af, om man blot vil have et portræt eller også tilhørende motiver, som i billedet herover.

Se flere karikaturer her!

© Grethe Nielsen