Dag 58: Overdriv, overdriv, overdriv

Det er nu to måneder siden, at jeg begyndte mit selvstændige arbejdsliv – og jeg synes, det går en del lettere, end jeg havde regnet med. Men det kan selvfølgelig hænge sammen med, at jeg stort set har været på kursus i hele juli måned; podcastkursus, modeltegning, og to ugers billedworkshop. Alle kneb gælder dog i forhold til at få opbygget en ny daglig arbejdsrutine, som jeg faktisk gider … Og mantraet lyder jo: fem timer om dagen i fem dage. Gulerod? At jeg giver mig selv lov til at arbejde med noget, der giver størst mening, og jeg har fri alle aftener og weekender!

I denne uge har jeg arbejdet videre med karikaturkurset – befinder mig stadig på kravlestadiet – men for hver lektion bliver det en smule lettere at se, hvad der er en persons mest karakteristiske træk: overdriv, overdriv, overdriv! Det er også befriende at finde ud af, at en god karikatur ikke bare opstår ud af det første forsøg. Jo flere små hurtige skitser af en person fra forskellige vinkler med forskellige hovedformer, jeg orker at lave, desto bedre bliver den endelige karikatur, fordi jeg har kunnet frasortere blindgyder.

Udviklingen af Iris & Angela er dét, der holder mig i de strammeste tøjler. Selv om det kun er én episode om ugen, kommer den let til at fylde hele ugen. Der skal træffes beslutning om emne, scenarier, kropssprog, objekter, dialoger, aktualitet, etik, grænser etc. Alle mulige tanker popper op til overfladen, og langt de fleste af dem er distraherende, fordi de truer den helt enkle fortælling.
Øvelsen går ud på, ikke at fortælle for meget på én gang, også selv om der er tre striber i hver episode at gøre godt med. Dagens tip: Næsten alle kuglepennes blæk fader væk med tiden. Men denne pen – uni-ball micro deluxe waterproof (Mitsubishi Pencil UB-155 Black) – som ikke er en kuglepen, men noget der minder om med sin tynde, tynde spids – skulle være lysfast og vandfast. Min nye ven.