Blækket flød ud over det hele …

31 dage har jeg siddet ved køkkenbordet over for min kæreste, som også havde besluttet sig for at være med i den efterhånden verdensomspændende blæk-udfordring Inktober 2019. Vi har ikke siddet hele tiden ved bordet ;-), men trods alt en halv time hver morgen. Prøv det, om ikke før så til næste oktober! Dét at gennemføre en bestemt handling så mange dage i træk rummer overraskelser, ro og fremskridt – det er uundgåeligt.

Jeg vil blive bedre til at udvikle karakterer – sådan generelt inden for min tegning – så derfor brugte jeg Inktober til at træne den evne. Jeg kunne have fundet 31 personbeskrivelser fra avisen eller en bog, men det virkede for tidskrævende, mens Bjørn Ignatius Øckenholts tegnebog med diverse ansigtsdele lå lige til at samle op. Kan varmt anbefale den bog som en igangsætter. Kan købes hos Ignatius i hans galleri i Prinsesse Charlottes Gade ved Nørrebros Runddel.

Resultatet kan du se i denne (noget hastigt redigerede) video. Kronologien roder lidt, men min egen overordnede konklusion er, at det er pissesvært at styre en blækpensel, måtte blyantskitsere først, men tegningen bliver mere levende i stregen, og så blev det efterhånden lettere at fremtænke personligheder i takt med at de “oplagte” blev fyret af i begyndelsen af måneden.

Måske man skulle fortsætte vanen …