Copyright Grethe Nielsen
Interesseret i at købe min kunst?

Der er ikke noget som at have original kunst hængende i sit hjem – og det behøver ikke altid koste en herregård. Jeg sælger tegninger, udfører karikaturer og skaber større billeder på bestilling. Du kommer nemt i kontakt med mig ved at skrive på mail: info@draw-attention.dk eller ved at udfylde kontaktformularen her på min hjemmeside.

Newsletter

Blog

Copyright Grethe Nielsen

Trust your robot – værk 3

Det er svært at forstå, hvad konsekvenserne bliver af den enorme digitale udvikling, der sker inden for medierne.Jeg har siddet helt tæt på udviklingen de seneste 30 år og har set, hvordan ønsket om økonomiske besparelser kombineret med en febrilsk ivren efter at være hurtigere end alle andre skaber journalistik skabt af mennesker, der næsten ikke tør se sig tilbage for at tjekke om virkeligheden, nu også følger med.

MERE >>
Copyright Grethe Nielsen

I dødens nærvær – værk 2

Jeg er optaget af døden, og hvad bevidstheden om den gør ved mig. 

Som yngre mødte jeg den mexicanske måde at forholde sig til døden på, ligesom film, der har handlet om kulturer med et livligt forhold til forfædrene, har gjort mig lettet såvel som glad i låget. Det var så meget i kontrast til min egen kulturs forhold til livets cyklus.

MERE >>
Copyright Grethe Nielsen

Mike the headless chicken – værk 1

Billedet handler om en kylling, der skulle slagtes og serveres for svigermor, men det gik hverken værre eller bedre, end at kyllingen ikke døde af økseslaget men overlevede i 18 måneder – uden sit hoved. (Hjernestammen var på forunderlig vis forblevet intakt).

MERE >>

Dag 93: I stride strømme

Min uge har været præget af kollegasamvær, snak med fagforeningen, deltage i en septemberkonkurrence om at tegne et billede – 2,5 cm x 2,5 cm – hver dag i måneden OG være oprørt over denne verdens kvindehad, som det kom til udtryk i den “moderate” islamiske stat Malaysia: To kvinder

MERE >>

Dag 79: Andres kunst og rutiner

“Dots on the Wall” hed en udstilling i Galleri Lorien, som jeg gik til fernisering hos torsdag. Jeg kender billedkunstneren Anne Charlotte Tiedemann, som var én af 40 kunstnere, der udstillede 30 x 30 værker – ialt 120 værker.Jeg er ikke velbevandret i galleri/ferniseringsmiljøer – er bange for at blive

MERE >>
Copyright Grethe Nielsen/gstregen

Dag 72: Frisind – en dag om året

Copenhagen Pride Week er en vigtig periode for Iris og Angela, for hvem frisind, stolthed og vovemod er nøgleord. I denne uge har de forholdt sig til den stadigt voksende streng af bogstaver, der dækker over diverse seksuelle minoritetsgrupper. Og i HuffPostCanada læste Iris for et stykke tid siden, at

MERE >>

Dag 65: Selvstudium rykker – langsomt

Selvstudium med et online-kursus betyder blandt andet, at det ikke er muligt at afbryde maestroen med mere eller mindre relevante spørgsmål. Afbrydelser består i at stoppe videoen og genhøre/gense, hvad der lige fløj forbi forståelsesrampen. Det er både provokerende og befriende på samme tid. Envejskommunikation har aldrig været “my thing”,

MERE >>

Dag 58: Overdriv, overdriv, overdriv

Det er nu to måneder siden, at jeg begyndte mit selvstændige arbejdsliv – og jeg synes, det går en del lettere, end jeg havde regnet med. Men det kan selvfølgelig hænge sammen med, at jeg stort set har været på kursus i hele juli måned; podcastkursus, modeltegning, og to ugers

MERE >>

Dag 51: Det handler om sex

Ugens indkøb: Nina Hemmingssons graphic novel/tegneserieagtige bog “Du vil ha´ mig”. Iris & Angela er begejstrede. Især når, Nina puster liv i ældre kvinders underliv som i ovenstående sekvens. Lykkelig er den, der i denne tid vandrer gennem den formiddagssvale storby mod et lille kælderværksted i 2200 Kbh. N for

MERE >>

Velkommen til

mit univers_

Her skriver jeg om mit arbejde, om hvordan en idé bliver til mere end blot det. 

Karikaturer og portrættegning generelt er min store lidenskab. Jeg bliver aldrig træt af at studere ansigter. Aldrig træt af at opdage de helt særlige træk.

Tegnede referater vil jeg også blogge om, ligesom firmafortællinger. Virksomheder og politiske aktører trænger til at blive beskrevet fra øjenhøjde med tegninger!

Jeg skriver om mine kunstværker – altså de store billeder – og hvorfor det er så vigtigt for mig at finde rummet til at skabe dem.

Ja, det er livsvigtigt for mig for at kunne identificere, hvordan mit sind støder mod og blander sig med min ydre verden… det vil sige DIG!

For mig er det ikke selvmodsigende at være tegner/billedkunstner og blogger.

En af grundene til at jeg har befundet mig godt i journalistikkens verden i så mange år (mere end 30 år) er kærligheden til ordene, sætningerne og journalistikken.

Så når jeg blogger, beskriver jeg både de følelser, der ligger indlejrede i mine billeder OG de erfaringer, jeg har gjort mig under forløbet.